Dé airco-specialist

De airco in de auto is haast onmisbaar en zorgt bijna het hele jaar voor een aangenaam klimaat. Met de ramen open rijden is voor veel modellen geen optie meer. Het veroorzaakt veel geluid en een onaangename luchtcirculatie.

Een goed werkende airco is dan ook belangrijk

Een airco werkt met een koudemiddel. Het koudemiddel dat tot voor kort toegepast werd (R134A) is milieubelastend en daarom wordt dit koudemiddel vervangen door een nieuw koudemiddel: R1234YF.

R134A

Dit koudemiddel wordt nog verreweg het meest gebruikt. R134A is milieubelastend en wordt dan ook uitgefaseerd. Inmiddels is dit product aanzienlijk duurder geworden.

R1234YF

Dit koudemiddel vervangt de R134A en is 150 keer minder milieubelastend. R1234YF is niet te gebruiken in de airco-installaties die met R134A afgevuld zijn. De eerste auto’s met dit nieuwe koudemiddel zijn in 2015 afgeleverd. Het koudemiddel R1234YF is vele malen duurden dan R134A.

Zorgvuldigheid

De wetgever heeft de regels aangaande het vullen van de airco aanzienlijk verscherpt. Alleen personen met een certificaat mogen airco’s vullen. Het koudemiddel mag alleen verkocht worden aan bedrijven die gecertificeerd zijn. Maar ook vanwege de hoge kosten is het belangrijk dat er zorgvuldig wordt gewerkt.

Wij beschikken over de modernste apparatuur voor het afvullen van uw airco. Zowel de R134A- als de R1234YF-uitvoering. Hiermee is de kans nihil dat er onnodig koudemiddel weglekt tijdens de werkzaamheden. Zo zetten wij weer een stapje voor een schoner milieu!

Wat kost een airco vullen?

Wij hanteren vaste tarieven voor de handelingen bij aircowerkzaamheden:
Diagnose storing/lekkage : Starttarief € 35,- / 20 minuten
Toevoeging fluor voor diagnose : € 15,-
Leeghalen/vullen van de airco : € 95,-
Koudemiddel R134A/R1234YF : wordt per gram berekend
Vervangen interieurfilter : v.a. € 49,-
Reparaties aan de airco-installatie : vooraf prijsopgaaf